harbour21@gmail.com

jaguarAanreisroutehummingbird

Komend uit de V.S. of Canada, kunt u gemakkelijk naar Belize City vliegen via Dallas, Miami, Houston, Atlanta en Charlotte. Van daar hebt u de keus tussen een vliegtuig (12 vluchten per dag) of een bus (4 vertrekken per dag) naar Placencia.
Van Europa hebt u de keus over Amerika met 2 of 3 overstappen zodat men 30 uur of meer onderweg is, dat gewoonlijk duurder is dan naar Cancun in Mexico te vliegen met een chartervlucht.
Om 14u is er een vlucht Cancun - Placencia (350 $) met aankomst om 16u. Van Cancun kunt u ook met een bus naar Belize City (50 US$) en verder naar Placencia met de bus (10$) of met het vliegtuig (100$). ALs u over de weg naar Belize wilt rijden, adviseren wij u om eerst naar Tulum te gaan of er te overnachten, een charmante plaats 150km ten zuiden van de luchthaven van Cancun (1u30 rijden, verbonden met een regelmatige busdienst) met een enig mooie Maya tempel langs de turquoise Caribische zee.
Als u 2 of meer bent is het gewoonlijk vrij economisch om een auto in Cancun te huren (zowat 40 tot 50$ per dag) waarvoor u extra comfort en vrijheid geniet en u bespaart op de excursies. Zoek een autoverhuurbedrijf (http://www.europcar.com/ of http://www.cancunrentacar.com/) dat bereid is om u de vergunningsbrief te geven om de grens met Belize en eventueel Guatemala over te steken.
Tulum naar Placencia is 600km op goed onderhouden wegen. Het traject kan in zowat 9 uren afgelegd worden met rustpauses van een half uur elke 200km en een waarschijnlijke vertraging van 1 uur aan de grens om aan de administratieve procedures te voldoen; u moet de bijkomende verzekering van aansprakelijkheid tegenover derden voor Belize nemen (die niet duur is), u moet uw auto tegen de gekke koeziekte laten desinfecteren, u hebt de paspoort- en douanecontrole en u moet uw auto laten registreren.
Bij het naderen van Belize City, moet u net na een legercontrolepost in de richting van Burrel Boom rijden. Blijf die weg volgen tot de rotonde en volg dan Belmopan; op deze manier vermijdt u het verkeer van Belize City. Negeer op de weg naar Belmopan de Placencia wegwijzer; het is een kortere route maar over een aarden weg van het 60 km.
Eens in Belmopan, de hoofdstad van Belize, gaat u naar het zuidoosten over de betoverende Hummingbird Highway (Kolibrieroute) door de Maya Bergen. Alvorens Dangriga in te gaan, neem de zuidelijke expressweg voor 50km tot de verbinding met de weg naar Placencia. Ga door het dorp van Seine Bight en ga tot aan de luchthaven van Placencia. Michelo is op 1 km van de luchthaven op de hoofdstraat naar het dorp aan de linkse kant vlak na de Atlantic Bank.
Verschillende uitstappen over de weg zijn de moeite waard.
Een uitstap van 2 dagen naar de tempel van Caracol of Tikal in Guatemala (beide zo'n 300km van Placencia): deze uitstap kan opgevrolijkt worden met een bezoek aan de Actun Tunichil Muknal grot en het mooie Xunantunich tempeltje de eerste dag.
Er zijn ook uitstappen van 1 dag naar het Cockscomb nationaal park, habitat van de jaguar, op 60km en naar Monkey River om het regenwoud te ondekken, Jaguar Paw op 200km om de ondergrondse rivieren af te varen op binnenbanden en om door de jungle te zoeven opgehangen aan een kabel. Dit bezoek is vooral aanbevolen voor de kinderen in combinatie met het bezoek van de Zoo van Belize. Een bezoek aan de idilische gemeenschappen van de Mayas op 150km van Placencia met 3 kleine archeologische sites en enkele waterbekkens, waar men kan zwemmen, is eveneens de moeite waard.

Druk plan van Belize af.